2012-06-15 08:32:27• hírek • Szatmár.ro

Izgalmas horgászverseny Csengersimán

Június 13-án, szerdán a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjainak egy kis csapatával elindult az idei horgászversenyre. Telegdy Áron V. osztályos diák beszámolóját olvashatják:

A vetélkedőn három csapat vett részt, házigazdaként a csengersimai Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola, a csengeri Petőfi Sándor Általános Iskola valamint a szatmári Hám János Iskolaközpont csapata. Minden csoport nyolc versenyzővel indult, V-VIII. osztályos diákokkal.

Megérkezésünk után a "versenybírók" elmondták, hogy nem szabad feneklőst használni, tulajdonképpen ez volt az egyetlen szabály. Nekiültünk hát horgászni.

Alig dobtam be a horgászbotot, rögtön rázkódni kezdett a pedző és ki is fogtam az első halat. Persze majd kiugrottam a bőrömből örömömben. Úgy tűnt, az én oldalamra állt a szerencse. A következő halat kicsit később horgásztam ki és a harmadikhoz 10 percet sem kellett várnom....A negyedik halam - számolom őket, mert elégedettséggel tölt el a siker - fél óra múlva akadt csak horogra.

Ezután ugyanazzal a haleledellel még kettőt sikerült kifognom, majd a hetedik, egyben utolsó halam is kihúztam, és ez a bőséges fogás boldoggá varázsolta az egész napom. Előfordult, hogy beakadt a horgom a mellettem levő nádasba, vagy hogy sokáig kellett csendben várakoznom, ami  - őszintén szólva - nekem nem kis energiámba került, mégis vidám izgalommal telt az idő.

A csapatverseny eredményére nagyon büszke vagyok, mert a Hám János Iskolaközpont nyerte az első díjat, 2600 g kifogott hallal. (a II. díjat a csengersimai Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola nyerte, 2400 grammnyi halmennyiséggel, míg a Csengeri Petőfi Sándor Általános Iskola 500 g halat fogott.)

Az egyéni verseny nyertesei: Költő Zoltán - első helyezett (csengersimai Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola), Varga Bulcsú - második helyezett (Hám János Iskolaközpont), Palai Bence - harmadik helyezett (Hám János Iskolaközpont).

Voltak "egzotikus díjak" is, én ezek közé sorolom a csoki díjat, amit a véletlenül vízbe esett horgászpajtás kapott vagy a legkisebb hal (4 cm) díját, amit Kaszamér Andrásnak oszottak ki. A legnagyobb hal  - 21 cm! - díjjal Nagy Zsoltot jutalmazták, aki csak ezt az egy halat fogta ki. A díjkiosztás után pedig minden horgászt finom paprikás krumplival kínáltak... Igazán nagyon jól éreztük magunkat és alig várjuk a jövő évi megmérettetést. Meg is akartam kérdezni, muszáj várni egy egész évet?

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: